Networked blogs

Tuesday, August 18, 2009

All you can eat baby!

Tijdens deze blog hebben mensen mij meerdere keren gevraagd om het plaatsen van mijn voedingsschema. Dat ik dat tot nu toe nog altijd niet gedaan heb heeft zo zijn redenen.

Ten eerste was het schema nog niet klaar. Althans, wel klaar, maar nog niet compleet in detail en details zijn uiteraard wel belangrijk bij dit soort schema’s. Ten tweede is dit omdat ik niet constant volgens het zelfde schema heb gewerkt. Dat heeft ook te maken met het feit dat ik een zeer belangrijke fout had gemaakt wat uiteindelijk een verschil heeft gemaakt van zo’n 2500 tot 3000 kcal. Een hele grote fout dus. Als volgt heb ik dus als eerst een groot bulk schema gemaakt waarmee ik rond de 8000kcal uitkwam en dat heb ik toegepast voor de eerste maand. In dat schema staat mijn voedingspatroon voor zowel de training als niet trainings-dagen. In diezelfde maand heb ik tot nu ook de meeste progressie geboekt en ik denk niet dat ik die tijdens deze bulk nog ga evenaren, wat overigens ook niet erg is. Vanaf daar ben ik gaan minderen om uiteindelijk uit te komen tussen 5500 tot 6000 kcal en van daaruit pas ik dit nog steeds toe. De grote fout die ik maakte was dat ik geen rekening had gehouden met de olie en boter die ik gebruik voor het bakken van onder andere kip en vis en de calorierijke sausjes. Dit lijkt misschien in eerste instantie overbodig en een klein foutje maar het tegendeel is waar. Door die alsnog mee te tellen heeft dat het verschil gemaakt van bijna 3000 kcal, wat op zichzelf niet veel is, maar wel een enorm verschil. Vandaar de sprong van 5000 naar 8000 kcal. Een probleem is dat nooit geweest want ik had volle vertrouwen in het bulken en ik wilde het juist zelf groot aanpakken. Het idee was ook juist dat ik zwaar boven behoefte zou eten alleen dacht ik aan zo’n 2000kcal in plaats van 4500. Achteraf ben ik juist blij dat ik die fout gemaakt heb want eigenlijk is het ongelooflijk als je ziet wat ik gegaind heb op slechts die ene maand. Waarschijnlijk heeft die fout daar dan ook een grote verantwoording in gespeeld. Tenslotte heb ik ook niet altijd precies volgens schema kunnen eten. Er waren namelijk dagen dat ik moest werken waardoor dat onmogelijk werd en heb ik naar omstandigheden ook een week in Frankrijk gezeten en daar totaal niet op mijn voeding gelet.

Maar nu waar het om gaat. Om jullie toch een beetje een idee te geven hoe mijn voeding er de afgelopen twee maanden er uit heeft gezien zal ik bij deze mijn schema alsnog plaatsen. Voor de bodybuilders die dit lezen, hou even wat in het oog. Zoals ik al vaker vermeld heb zowel als op de blog als het forum, ben ik een hardgainer. Vandaar dus ook mijn keuze om zo zwaar boven mijn behoefte te bulken. Voor de kenners, je moet er dus rekening mee gehouden dat ik bij deze bulk lak heb gehad aan de zogenaamde ‘standaard’ regels. Dat zijn onder andere vaste waardes die gebruikelijk zijn voor de inname en verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten. Voordat je dus zoiets hebt van wtf? Ik heb niet gekozen om te bulken voor droge spiermassa. Dat kan eigenlijk ook niet anders is het geen bulk meer. Als je bulkt, bulk je en dan ga je voor massa. De rest, daar kun je je weer druk om maken bij het cutten, want daar is dat tenslotte voor bedoeld. Daarnaast was ik ook totaal niet bang dat ik veel vet zou meepakken en dat is dan ook niet gebeurd, dus er zou dan eigenlijk ook totaal geen reden mogen zijn om het niet eens te zijn met mijn keuzes in dit schema. Een voedingschema is namelijk ook nog altijd persoonlijk. En als dit voor mij werkt, why not? Ik hoef toch geen ripped bodybuilder te worden en ik heb geen wedstrijdambities. Ik wil gewoon groot worden en lager als de 10% hoef ik niet. Zie dus het probleem niet en dat is er eigenlijk ook niet.

Hieronder mijn voedingsschema: (Even klikken)



















Om 16.00 uur trainen en dan: (Klik)


















Hieronder nog een foto:


















Wat je hier ziet is een typische maaltijd. Het is een foto van hoe een van mijn maaltijden er uit zou kunnen zien. Dat wil dus niet zeggen dat het ook daadwerkelijk precies deze en dezelfde maaltijd is. Je ziet kip, zilvervliesrijst, gebakken ui, sperziebonen, gesneden schijfjes tomaat, stukjes ananas en een sausje voor de smaak. Kip, rijst en groente dus. Een typische bodybuilder maaltijd.

Dit was het dan weer.
Greets,,

3 comments:

  1. jawadde gast, moet al bijna overgeven als ik het lees. hier moet je echt wel tijd voor hebben, en doorzettingsvermogen natuurlijk. respect

    goeie tip van die olijfolie en bakboter, ik ging er eigenlijk vanuit dat dat 'verdwijnt' tijdens het koken.

    ik blijf je progress met veel belangstelling volgen...
    (dfuse op bodynet)

    ReplyDelete
  2. Haha, nee dat verdwijnt zeker niet, die tel je gewoon mee. Thanks en ja, daar was ik inmiddels al achter;)

    ReplyDelete
  3. Laat me je vertellen over een product van het gewichtsverlies. Er is een koffie die een vetproducerend enzym in het lichaam kan remmen en de hoeveelheid serotonine kan verhogen, wat mogelijk kan bijdragen aan het verminderen van onbedwingbare trek. Lees hier meer informatie.

    ReplyDelete